Hænger smerter og stress egentlig sammen.

Ja, ofte gør det rent faktisk.
Når jeg læser blogindlægget på smertevidenskab.dk så bliver jeg så glad. ?Det er nemlig en begyndende tendens til, at man kigger mere holistisk på smerter.

Hvor man tidligere mest fokuserede på det område der var berørt, kigger man i dag både på andre/modsatrettede steder end smerteområdet og på personen. Hvis jeg forstætter med at studere mennesket, med de holistiske integrale briller, så kan jeg dele det op i 4 hovedtemaer.
Følelser/sindet- Klassisk medicinsk tilgang – Sociale økonomiske placeringer samt naturligvis fællesskabet.

Hvor man tidligere mest symptombehandlede, uden at lytte til mennesket, kunne en sorg, en overbevisning, et traume o.l. sætte sig i kroppen, og over tid udvikle sig til at blive til en smerte- en stor smerte.
Har vi smerter i kroppen kan vi blive stressede, deprimerede og frustrerede, over alt det, vi ikke kan. Hvem kender ikke smerten i ryg eller skulder, det stive knæ eller albuen som konstant driller.
Vores liv med begrænsninger begynder sin smertefulde rejse.

Ved at lytte med de integrale respektfulde ører, kan du gennem samtaleterapi blive hjulpet af med sorg, traumer, overbevisninger. Blive set, som det hele menneske du er, med alt hvad det indebærer. Blive herrer over de følelser du har i sindet- Du lærer at tage ansvar for, hvordan den klassiske medicinske tilgang arbejder og behandler dig. Du vælger hvilke sociale økonomiske placeringer, i systemet, som du er/ eller bliver en del af. Og sidst men ikke mindst, du får en naturlig frihed til at vælge det fællesskab som du vil være en del af. Når du lykkes i livet har du tiltro til dig selv, mod på forandringer og et dybt kropsligt forankret selvværd.
Dit mind-set, kan blive din redning ud af det stressede smertehelvede. ?